بهترین و بدترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری / قسمت دوم

بورس یکی از پر ریسک‌ترین بازارها برای سرمایه‌گذاری است و حضور و موفقیت در آن مستلزم داشتن دانش و تجربه است، اما ابزارهایی طراحی شده تا افرادی که زمان و یا دانش کافی در این زمینه ندارند بتوانند در این بازار جذاب سرمایه‌گذاری کنند و سود یا حتی ضرر کنند. یکی از این ابزارها صندوق‌های سرمایه‌گذاری‌اند. قصد داریم عملکرد این صندوق‌ها را بررسی کنیم و ببینیم کدامیک بهترین و بدترین عملکرد را داشتند.

به گزاش صدای بورس؛ در گزارشی که چهارشنبه منتشر شد به عملکرد بهترین و بدترین صتدوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام، مختلط، صندوق‌های با درامد ثابت و بازارگردانی پرداختیم. در ادامه به بهترین و بدترین عملکرد صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه، طلا، زمین و ساختمان و پروژه نگاهی می‌اندازیم.

اوضاع صندوق‌های سرمایه‌گذاری چطور است؟

صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه:
در بین چهار صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه یکم آرمان آتی بهترین بازدهی را در بازه‌های یک ساله، ۶ ماهه و یک ماهه ارائه داده است. بازدهی این صندوق در یک سال اخیر ۱۸ درصد در ۶ ما ۱۸ درصد و در یک ماه تقریبا صفر بوده است. این صندوق ۳۱ درصد از دارایی خود را در اوراق مشارکت و ما بقی را در سایر دارایی ها سرمایه گذاری کرده است.

بدترین بازدهی به صندوق سرمایه‌گذاری اعتبار سرمایه نو آفرین با صفر درصد بازدهی ۶ ماهه و یک ساله می‌رسد.

صندوق سرمایه‌گذاری طلا :

تنها چهار صندوق سرمایه‌گذاری در بورس تهران فعالیت دارند و در بازه یکساله بازدهی نزدیک به هم دارند. اما صندوق پشتوانه طلا لوتوس با ۲۲۵ درصد بازدهی سالانه و ۷۶ درصد بازدهی در ۶ ماه اخیر بالاترین بازدهی را دربین این صندوق‌ها را برای خود ثبت کرده است. برای خرید واحدهای این صندوق می‌توانند از طریق مراجعه حضوری یا خرید از کارگزاری‌ها اقدام کنند. ۹۹ درصد از سرمایه این شرکت به خرید گواهی سپرده سکه طلا اختصاص دارد.

این صندوق در بازه یک ماهه هم بهترین عملکرد را با منفی ۶ درصد داشته است.

اما بدترین عملکرد را در بین چهار صندوق سرمایه‌گذاری طلا با بازدهی سالانه ۱۹۲۰ درصد و ۶ ماهه ۶۷ درصد به صندوق پشتوانه سکه طلای زرافشان امید ایرانیان اختصاص می‌یابد. در بازه یک ماهه هم صندوق سکه طلا مفید با منفی ۱۶ درصد بدترین عملکرد را ارائه داده است.

صندوق‌های زمین و ساختمان و پروژه فعالیت چندانی ندارند و امکان مقایسه وجود ندارد. مطالعه صندوق سرمایه گذاری مختلط می تواند مفید باشد.

منبع : مدیریت فناوری بورس تهران و مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران

کد خبر 421270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =